Shooting cu trupa Addictive Elements

Îmi plac mereu provocările, cu atât mai mult dacă sunt legate de fotografie.

Weekend-ul trecut am fotografiat cu băieții de la Addictive Elements în clubul Backstage din Sfântu Gheorghe, o trupa de muzică dance despre care găsiți mai multe informații aici.

Fotografiile urmau să fie folosite pentru viitoarele lor flyere, așa că ne-am axat în totalitate pe cadre trase pe verticală, ce pot fi adaptate cu ușurință la formatul A3.

Am stat destul de mult să alegem exact locul din club unde urma să fotografiez, nu am vrut să am reclame luminoase sau TV-uri pe peretele din fundal care să distragă atenția privitorului la final. Opțiuni prea multe nu am avut, dar am încercat să scot ceea ce era mai bun din ce a fost la dispoziție.

Fiind într-un loc întunecat, am decis să folosesc 2 surse de lumina artificială : un speedlight și o lumină de studio pusă pe slave cu un gel albastru al carui efect se vede destul de bine în fotografiile de mai jos.

Pentru lumina principală am folosit un softbox de 60×60 cm. Când fotografiez altundeva decât acasă, un softbox de dimensiuni mai reduse chiar îmi face viața mult mai ușoară.

Am vrut să am și detalii în fundal, iar pentru asta a trebuit să lucrez cu ISO 400 si un shutter speed de 1/60 la fotografia de mai jos. M-am bazat pe faptul că barul și iluminarea din zona respectivă ar putea creea un efect interesant în final, dacă lucrez la o diafragmă cât mai mică, adica f4 în cazul obiectivului folosit. Ulterior, am accentuat blur-ul în post-procesare.

Canon EF 17-40L USM, 1/60, ISO 400, f4

Photograph Addictive Elements musical band by Cristi Kerekes (Eyestocker) on 500px

Addictive Elements musical band by Cristi Kerekes (Eyestocker) on 500px

Pentru fotografia de mai jos, detaliile sunt următoarele :

Canon EF 17-40L USM, 1/60, ISO 400, f6.3

Am folosit aici o diafragmă mai mare pentru că am dorit să am claritate atât pe subiecți cât și peretele din spatele lor.

Ca o concluzie de final, pot spune că a fost o experiență benefică pentru mine. Am învățat să mă adaptez mai bine într-o anumită locație și am avut prima sedință foto cu 3 oameni deodată. Nu e ușor deloc, pentru că trebuie să comunici cu fiecare în parte, trebuie să-i coordonezi iar la final trebuie să gasești o fotografie unde toata lumea arată bine, nu ?

Nu știu dacă v-am zis până acum, dar mă puteți urmări și pe 500px aici http://500px.com/cristikerekes

Dacă aveți întrebări, mai jos aveți ocazia să comentați. Mai nou blog-ul are comentarii prin Facebook, așa că ar trebui să va fie mult mai ușor.

Până data viitoare, aveți grijă de voi.. și de aparat.