Cum schimbăm culoarea hainelor în Photoshop

Vreți să faceți mici trucaje digitale, să vă induceți prietenii în eroare sau doar să vă distrați în Photoshop ? O modificare de efect ar fi schimbarea culorii hainelor. De asemenea, trucul o să vă ajute să vă dați seama ce culori vi se potrivesc mai bine cu pantalonii, pantofii sau chiar și cu părul.

Dacă deja ați urmărit episodul 005 ați observat că v-am arătat 3 metode prin care puteți schimba culoarea unui tricou din albastru în verde. Rămâne ca voi să alegeți care metodă vă e mai la îndemână.

1. Color Range

Pentru a ajunge la acest efect accesați Select -> Color Range. Arătați-i Photoshop-ului cu eyedroper-ul (pipeta) ce culoare doriți să modificați și folosiți SHIFT+CLICK pentru a adăuga și alte zone în selecția voastră dacă aveți nevoie. Localized Color Clusters este un slider care vă ajută să extindeți sau să restrangeti zona de selecție. În imaginea alb-negru a toolbox-ului tot ceea ce este cu alb va fi selectat, iar negrul vă arată zonele care nu vor fi selectate.

După ce selecția a fost făcută, perfecționați-o folosind Quick Selection tool. Dacă vreți să adăugați selecție trebuie doar să treceți cu mouse-ul și click-ul apăsat peste zonele lipsă, iar dacă vreți să deselectati o porțiune, țineți apăsate ALT+CLICK peste zonele dorite. Fără să deselectati, creați un nou layer deasupra imaginii originale.

Folosind Brush, alegeți-vă o culoare și vopsiți selecția. O să arate oribil, știu, dar nu se termină aici. Selectați layerul proaspăt creat și la blending mode schimbați de pe NORMAL pe HUE.

Creați un adjustment layer cu Hue/Saturation și puneți-l ca și clipping layer deasupra layerului colorat. Pentru asta va trebui să mergeți cu mouse-ul între cele două layere ținând apăsată tastă ALT și apoi dați click. În acest moment orice setări aplicăm în adjustment layer-ul Hue/Saturation, acestea se vor aplica doar layerului de dedesubt, în cazul nostru doar tricoului.

2. Replace Color

Dacă mergeți pe varianta asta alegeți în meniu Image -> Adjustments -> Replace Color. Veți avea o căsuță de dialog asemănătoare cu cea din metoda precedentă și sunt sigur că o să vă descurcați fără probleme.

După ce ați definit bine zona, încercați să lucrați doar din sliderul HUE ca să aveți rezultate cât mai apropiate de realitate.

3. Hue/Saturation Adjustment Layer

Metoda asta pentru mine este cea favorită. Adăugați peste imaginea originală un adjustment layer Hue/Saturation și selectați cu eyedroper-ul culoarea pe care vreți să o schimbați. Mutați sliderul de Hue în stânga de tot și dați click-uri până când tricoul căpăta o culoare uniformă. Din acest moment vă puteți juca așa cum doriți cu sliderul pentru că orice culoare veți alege, imaginea ar trebui să arate bine.

 

De ce să lucrăm cu adjustment layers ? 

Pro :

  • putem dezactiva oricând layerele
  • putem să umblăm la setările oricărui adjustment layer
  • putem modifica oricând opacitatea fiecărui layer în parte
  • putem șterge oricare dintre layerele de ajustare

Contra :

  • depinzând de calculatorul vostru, la un moment dat multitudinea de adjustment layers poate îngreuna sistemul de operare dacă nu aveți suficientă memorie RAM.

Aștept pe blog sau Facebook comentariile și metodele voastre de a schimba culoarea hainelor in Photoshop, sunt pregătit să învăț și de la voi.

Va mulțumesc că ați avut răbdare și pentru acest episod, nu uitați să dați un like paginii noastre de Facebook dacă v-a plăcut tutorialul și abonați-vă cu încredere la canalul nostru de Youtube.

Ca să vedeți rezultatul final, treceți cu mouse-ul peste fotografia de mai jos.