Titlu,descriere și cuvinte cheie în fotografia stock

 

Care e secretul pentru a vinde cât mai multe fotografii stock? Nu se poate spune că există o rețetă fixă. Unii pun preț pe un număr mare de fotografii urcate săptămânal, alții pun accent pe calitate și încearcă să vină cu concepte inedite.Însă există ceva fără de care pozele noastre ar fi de negăsit pe orice agenție : cuvintele cheie.

Cei care vor să cumpere fotografii de pe agențiile stock se vor folosi pe orice site de căsuța cu search.Vor scrie 2-3 cuvinte cheie gândindu-se exact la ceea ce ar dori să găsească și apoi să cumpere. De aceea, va trebui să petrecm timp alegând cuvintele cheie potrivite și o descriere adecvată.

Poate că la început, până vă obișnuiți o să vă fie puțin mai complicat, dar credeți-mă că după câteva săptămâni de exercițiu, o să ajungeți să completați toate aceste detalii în maximum 5 minute.

Acesta este site-ul pe care vi-l recomand ca să vă alegeți cuvintele cheie : http://microstockgroup.com/tools/keyword.php .  La fel de folositor este si acest tool oferit de către Shutterstock, pe care îl puteți accesa numai dacă sunteți înscriși pe site : http://submit.shutterstock.com/portfolio/suggestions.mhtml

Nu vă grăbiți când completați toate aceste date. Asigurați-vă că între fiecare cuvânt cheie există o virgulă și verificați la final să nu depășiți cele 50 de cuvinte cheie permise. Nu uitați că site-urile acceptă și combinări de câte două cuvinte cum ar fi “healthy life” sau “business man” iar o combinație de două cuvinte reprezintă un singur cuvânt cheie.
Keyword-urile sunt cele care vă vor ajuta fotografiile să fie găsite pe internet așa că nu ignorați acest lucru și faceți-l cu răbdare, merită !

Așa cum ați văzut și în video, cele mai simple modalități de a pune keywords sunt prin folosirea programelor Adobe Bridge sau Adobe Lightroom. Voi o să îl alegeți în timp pe cel cu care vă familiarizați cel mai bine.

Metoda mea de lucru cu fotografiile este :

1.Ajustare fișier brut (raw) cu ACR (Adobe Camera Raw)

2.Convertire în TIF și prelucarea fotografiei. De ce în TIF ? Pentru că TIF suportă multi-layering și memorează adjustment layer-ele în cazul în care folosiți Photoshop.

3.Completarea descrierii, a titlului și a cuvintelor cheie

4.Exportarea fișierelor în JPG într-un director separat folosind profilul de culoare sRGB.

 

Puteți să-mi lăsați comentariile și întrebările voastre jos la baza articolului și am să vă răspund în cel mai scurt timp posibil.

Nu uitați să dați mai departe ceea ce ați învățat și să le povestiți și prietenilor despre eyestocker.com

Weekend plăcut tuturor !

1 COMMENT

  1. Foarte utile cuvintele pe care tu le-ai scris mai sus. O sa procedez intocmai. Pana acum puneam si nu prea accent pe keywords si nici nu stateam sa ma gandesc prea mult ce keyword-uri sa folosesc.

    Sper sa ma ajute pe viitor.
    Toate cele bune,
    Razvan